Worldwide vintage #2 – SEIKOMATIC caliber 603

SEIKOMATIC “CAL 603”

– SEIKO’s 1st mainsteam auto

 

JAPAN 1960… 

Samme år som Akira Kurosawa instruerede den prisvindende og tilmed indflydelsesrige film “Yojimbo”, var Japan midt i et økonomisk og socialt opsving, der med lynets hast bragte landets økonomiske situation i sky. Japan er sidenhen blevet verdenskendt som førende stormagt, ikke kun økonomisk, men også når det kommer til udvikling af teknologi. Det hele startede med finmekanik og her blev japanske Seiko en indflydelsesrig spiller på verdensmarkedet.

yojimbo-poster

 

Det var i 1960, at SEIKO introducerede sin første mainstream automatiske ur, kendt under navnet “Seikomatic 603”, der var en videreudvikling af ”Gyro Marvel”-serien udviklet året forinden. Rig på tradition og med mekanisk knowhow i hovedsæde udviklede SEIKO Seikomatic linjen, der blev produceret i perioden fra 1960-1967. Seikomatic uret regerede worldwide, mens klassiske dress watches var på sit højeste.

 

Seikomatic 603

De bedste af de Seiko-ure vi kender i dag kan spores tilbage til caliber 603 eftersom det var den første model, der blev patenteret af Seiko. Et patenterede design, der sidenhen er gået i arv til de fleste moderne SEIKO urværker.

*Bemærk placering af kronen ud for time-index 4 – et lækkert tvist fra en tidlig klassikker i serien dress watches.

En hybrid

Seikomatic Caliber 603 var i 1960 Seikos første mainstream ur med automatisk værk. Det var en hybrid mellem to af Seikos tidligere topmodeller. Fra den berømte SEIKO Marvel i 1956 var “Dia-Shock”, et sandt slagfast design, der adskilte SEIKO fra andre mekaniske ure fra 50’erne. Fra Gyro Marvel 1959 var “Magic Lever”, en simpel dual-pal-system, der gav mulighed for dualitet i det automatiske optræk uden at de samme komplekse metode fra den schweiziske tradition, hvilke resulterede i at Seikomatic caliber 360 var hele 33% mere effektiv end sine forgængere. Fra Magic Lever fik Seikomatic uret sin robust- og udholdenhed. Disse kaliber er alle at betragte som the founding fathers til alle ure japanske Seiko sidenhen har udviklet… og lige siden 1960, da Seikomatic caliber 360 blev produceret har urmagere verden over undrede sig over dens enkelhed!

 

 Sub-generationer

På trods af sin korte produktion fra 1960-1963 bestod Seikomatic 603 af tre sub-generationer.Den model fra Seikomatic 603 serien, der er til salg i dag, er fremstillet i december 1962 og er fra 2. generation, med indskribering i formskrift samt den snoede rotor, der var et kendetegn for modellen. Senere blev kaliber 603 brugt til udviklingen af Seiko’s første professionelle dykker ur, senere kendt under navnet Silverwave, men det er en helt anden historie.

SPECIFIKATIONER

  • Cailber: SEIKOSHA Automatic Cal 603, 20 Jewels, 18’000 A / hr
  • CASE: Stål (diameter: 37 mm, lug-til-lug:)
  • DIAL: Sølv med time index dobbel index kl 12.
  • CRYSTAL: Akryl
  • STRAPS: Udskiftet til  – (NOS)Ægte kalveskind læder fra Hoders i sort med stålspæde. (NOS = new old stock)

 

Seikomatic

 

Yojimbo

På 53-året for lanceringen af det første Seikomatic 603 får du her mulighed for at bliver ejer af hvad der, for Seiko, betragtes som en af forfædrene til de japanske mesterværker, der kom til på samme tid som ”Yojimbo”.

 

Yojimbo-1

 

Da vi på vores webshop udelukkende forhandler Swiss made ure, har vi valgt at udbyde disse NOT Swiss made ure via vores facebook fanpage, hvor du over de næste mange måneder vil få mulighed for at få fingrene i nogle af de billigere worldwide vintage ure.

 

Seikomatic seiko 603

Vi forsætter WorldWide Vintage med et tilbud på ét styk yderst sjældent SeikoMatic caliber 603 produceret i Japan december måned 1962. 

*Pris DKK DKK. 2800

 

  • Bemærk at urene i Worldwide serien ikke er blevet serviceret eller renset, dog går urene perfekt og holder tiden over 24 timer. Alle ure i Worldwide serien sælges derfor uden garanti. Dog kan vi tilbyde rensning, service og justering til spotpris på DKK. 750 v. køb af uret her fra Worldwide serien.
  • se flere ur-remme fra Hirsch

 

HUSK:

…hvis du er på udkig efter et vintage ur? – Så følg os på Facebook ved at “Like” vores fanpage.