New Chronology – Bifora 115

New Chronology

Bifora 115 – Skin Diver

Mr. Q, 31 år, Danmark

 

New Chronology - Bifora 115 - www.WristChronology.com

Lørdag formiddag lancerede WristChronology et nyt koncept ved navn - Woldwide vintage

 

 Uret, der var i fokus, var et Vintage Bifora 115 – Skin Diver.

Mr. Q var den første, der henvendte sig på uret og kom derfor et smut forbi i dag for at prøve, mærke, lytte og ikke mindst se på uret, han var faldet for.

– Under fremvisningen nød jeg et glas Bourgogne med Mr. Q, mens han kiggede nærmere på uret han var kommet for at prøve. Han var ikke vild men lænken, så mens vi snakkede om ure, benyttede han muligheden, til at finde en lækker Hirsch rem, der fik uret til at fremstå lige præcis, som han ønskede det.

Bifora 115

 

Du har forelsket dig i en vintage Skin Diver – er det første gang? Eller er det noget du har gjort til vane?

Jeg er altid go’ for en flirt med et ur. Ej, faktisk har jeg mere elle mindre bevidst samlet på ure, siden jeg første gang fik et mellem hænderne. Jeg arvede et Rolex og et gammelt Tudor, af min morfar, da jeg var 18 år gammel.

Sidste år blev jeg gift og syntes, at jeg i den anledning ville pifte mit håndlede lidt op i forhold til de ældre og mindre vintageure jeg havde, derfor investerede jeg i et Omega Seamaster300m chronometer. Nu har jeg snart været gift i et år, så da jeg så en Vintage Skin diver fra Bifora på jeres facebook fanpage tænkte jeg at: det nu måtte være tid til at få et nyt ur til samlingen.

Bifora 115

 

Det ur, du har på i dag, er et såkaldt dykker-ur og nu sidder du og overvejer at købe endnu et dykker ur. Hvad er det der fascinerer dig ved dykker-ure?

– Der er mange ting ,der er fascinerende ved dykker-ure. Personligt er jeg ret glad for, at de er vandtætte som det primære. Men når jeg sidder og kigger på denne vintage skin diver, så er jeg mest af alt fascineret af uret fordi, det engang var så meget mere end et ur, og på daværende tidspunkt var et sublimt dykker-ur til fridykker. Jeg har længe ledt efter et Bifora Skin Diver, fordi det er et ur, der minder mig utrolig meget om en Vintage omega seamaster 300 i lynetten, skiven og kassen samtidig med at selve viserne minder mig om den yderst sjældne omega Railmaster. Den kombination syntes jeg er så fed – derfor kunne jeg ikke lade være at gribe tasteturet og skrive til jer, da jeg så artiklen om uret.

 

josepg ur

 

Du kan ikke lide remmen til trods for, at det er den originale lænke! Er det ikke mere dykker alike at have en stål lænke frem for en læder rem?

­– Det er klart altid fedt at have den originale lænke, men for mig er det ikke et ur jeg tager med ud at dykker, selv om det er et dykker-ur og jeg er en skin diver. For mig er det stykke af min beklædning. Uret er vintage og har sin historie, det har været et dykker ur, der var lavet til eventyr på havet. Jeg tager uret fra det våde element, med op på landjord, ved at give det en natur læderrem på fra Hirsch. Den ser fed ud og kan patineres med tiden, Så kan jeg sætte mit præg på uret, – det er nu ret svært at gøre på en stållænge. Egentlig syntes jeg også, at en rå læderrem klær uret rigtig godt og går perfekt til en denim skjorte med habit som i dag.

 

Billed (DSCF6123)

 

Går du med ur hver dag og har du et ur til hver en lejlighed?

En rigtig mand går altid med ur, medmindre han er nøgen. Min samling består af flere forskellige ure, der hver især tjener sit formål. Nogle af urene bliver selvfølgelig brugt hyppigere end andre. Det sidste års tid har mit Omega Seamaster 300m Chronometer været mit fortrukne hverdags ur. Der er også dele af hverdagen, hvor jeg skifter Mr. Omega ud med Mr. Luminox. Jeg er en af den slags mennesker der er ret så tosset med sport og når jeg snakker sport så mener jeg ikke yoga. Derfor har jeg købt et lidt mere robust ur fra Luminox Navy seal Colormark serien. Det kan tåle nogle slag, som jeg ikke har lyst til at udsætte mine øvrige ure for. Når hverdagen byder på mere, hiver jeg mit Rolex Oyster perception frem og suiter op.

 

Billed ( DSCF6151.jpg)

 

Hvilke er de 5 vigtigste ure i din samling?

  • Rolex Oyster perception (ur arvet fra min morfar)
  • Tudor Rose (arvet fra min morfar)
  • Longiness ( lommeur arvet fra farfar)
  • Omega Seamaster Professionel 300 ( Chronometer )
  • Luminos Navy seal Chronograph

 

DSCF6140

 

Hvilke ur har du planer om, at du skal have fingrene i næste gang håndledet plager dig?

Jeg har gennem en længe periode haft en godt øje til et Panerai Marina Militare så mon ikke det bliver det næste…

 

DSCF6173

 

HUSK:

…hvis du er på udkig efter et stil-, smags- og kvalitets-fuldt ur så kan du med fordel følge os på Facebook ved at “Like” vores fanpage.