Angelus – dræbt af Quartz-kaliber.

Angelus

 – en introduktion værd.

 

Angelus ChronodateSærlig kendt blev Angelus for deres ChronoDate i perioden op til første verdenskrig.

 

Angelus Watch Company

Angelus så dagens lys i 1891, da ur-firmaet blev etableret af Stolz brødrene i den schweiziske landsby Le Locle – en by, der senere skulle blive hjemsted for et utal af kendte urmærker. I firmaets tidlige fase gjorde Stolz brødrene sig bemærket ved at være i stand til at indarbejde yderst avancerede mekanismer i deres ure. Deres kompetencer, kreativitet og evige kvalitet blev i firmaets levetid op til flere gange belønnet med titlen for ”best excellence”.

 

Brødrenes innovative syn

Brødrenes innovative syn på begrebet ”ur” fortsatte de næste tredive år og kendskabet til Angelus eksploderede lige før anden verdenskrig, hvor de lancerede et armbåndsur, der på sin tid måtte betragtes som et særsyn – chronographen navngivet Chronodato. Et mesterværk uden lige, der bl.a. grundet sin nøjagtig og høje ydeevne blev Angelus’ bedst sælgende ur i selskabets historie.

Angelus Chronodate

 3. stk. Angelus Chronodate – Et særsyn for en Angelus og eller ur elsker

 

Tinkler

I 1957 påbegyndte Angelus fremstillingen af et ganske specielt armbåndsur med tilnavnet “Tinkler”  – uret havde en unik kaliber med automatisk optræk og blev kun produceret i et antal på 100 styk, den mindste serie nogensinde produceret af Angelus.

Produktion – og her ment processen – for fremstilling af ”Tinkler” uret viser sig at være noget mere kompliceret og ikke mindst dyrere end selskabet troede, hvilke resulterende i at omkostningerne forbundet med produktionen viste sig ikke at være rentabel og som resultat heraf blev de trukket tilbage fra markedet. – Sidder du nu som læser og tænker ”var det ikke en Angelus ”Tinkler” jeg arvede fra bedste-far”? – så er det ud i gemmerne og kigge efter – det er storslået og yderst værdifuldt for enhver ur-entusiast. Og nå ja, så er det en fornuftig sum penge værd.

 

Angelus Tinkler

Angelus Tinkler – sidste eksemplar solgt  – er uret på billedet herover – PRIS  $ 10.335: Ebay i 2009.

 

Value for money

De kommende årtier forsatte Angelus sin produktion af high end kvalitets ure, og i 1978 lancerede firmaet et yderst ekseptionelt ur, der skulle vise sig at blive firmaets sidste. Hvorvidt virksomheden vidste, at dens dage var talte, da det producerede dette ur, melder historien intet om. Men et er sikkert; Quartz urene pressede prisen på markedet og gjorde livet surt for producenterne af mekanisk & automatiske ure, hvorfor et opgør i branchen var på trapperne. Angelus måtte i begyndelsen af 1980’er se sig besejret af Quartz uret, da de ikke længere kunne konkurrere med priserne på det globale marked. Den stigende interesse for batteridrevne ure, grundet deres fordelagtige prisniveau, var årsagen til at et firma, der gennem generationer havde haft en ledende rolle i urbranchen måtte kaste håndklædet i ringen og takke af for godt 100 års ur-produktion.

Angelus Watch Company

For ur-samlere repræsentere Angelus ure i alle højeste grad begrebet ”value for money”. Trods begrænset antal kombineret med stor efterspørgsel er det stadig muligt at finde en Angelus med high end kaliber til salg på det globale marked. Urene kommer i flere forskellige afskygninger; otte dages ure, kronografer, dag / dato, månefase og alarmfunktioner.

Vi slutter dagens artikel af med et kig på end en af de populære Chronodato, der blev lanceret før anden verdenskrig brød ud forblev Angelus’ mest populære linje.Desværre var vi ikke i stand til at opstøve en Chronodate vi kunne fotografere. I stedet fik lov at låne et par billeder af Nicolai Klingenberg  – indehaver 1. stk Angels Chronodato og online modemagasinet My-Pleasure.dk

Angelus Chronodate

Vi takker Nicolai for lån af uret og ønsker ham selvfølgelig tillykke med ejerskabet af et efterhånden mere og mere sjældent ur. 

Prisen for en Angelus Chronodato i ordentlig stand  - starter fra DKK 16.000 og opefter.

Har du ønske om en Angelus så kontakt os på Info@WristChronology.com 

 

HUSK:

…hvis du er på udkig efter et vintage ur? – Så følg os på Facebook ved at “Like” vores fanpage.